Inhoud: 30 liter (20-50 m²)
Duurzame werking Remmers Facade Impregnation: ca 10 jaar.
Houdbaarheid: minimaal 24 maanden
Remmers Facade Impregnation is speciaal geschikt voor de veeleisende doe-het-zelver en de prijsbewuste vakman.
Toepassingsgebieden Facade Impregnation
- Voor poreuze, minerale ondergronden zoals baksteen, kalkzandsteen, minerale stuclagen, gasbeton en schuimbeton
- Ook geschikt voor reeds gehydrofobeerde ondergronden
- Vaak toegepast voor doorslaande gevels, schoorstenen of eerder gereinigde of gezandstraalde gevels.
- 30 liter en hiermee een economische verpakking voor grotere oppervlakken.
- Alternatief voor Remmers Funcosil SNL
Eigenschappen
- Extreem waterwerend
- Dampdoorlatend
- Zeer goed indringvermogen
- UV-, licht- en weerbestendig
- Extreem duurzaam
- Zuurbestendig
- Vermindert energieverlies
Technische informatie Facade Impregnation
Remmers Facade Impregnation is een reactieve, oligomere siloxaanoplossing voor het waterafstotend impregneren van minerale bouwmaterialen. Op basis van de laag moleculaire structuur heeft Remmers Facade een heel goede indringing en reageert chemisch met de in de ondergrond aanwezige vochtigheid tot een waterafstotende, UV- en weerbestendige werkzame stof. De werkzame stof zet zich na de applicatie c.q. verwerking af aan de wanden van de poriën en capillairen als macromoleculaire laag, zonder de dampdoorlaatbaarheid te beïnvloeden. Remmers Facade Impregnation reduceert de opname van water en daarin opgeloste schadelijke stoffen. Aangroei van micro-organismen op minerale bouwmaterialen woren daardoor gereduceerd c.q. beperkt. De vorst-door-resistentie wordt enorm verbeterd en het energieverlies gereduceerd.
Verwerking Remmers Facade Impregnation
Neem een lagedrukspuit (type onkruidspuit) en vul deze met de Facade Impregnation. De kannen Facade Impregnation hebben een handige schenktuit. Bij de grote kannen Facade Impregnation raden wij u aan een trechter te gebruiken. De Facade Impregnation moet vervolgens zodanig aangebracht worden, dat de ondergrond volledig verzadigd wordt. Dit kan door van boven naar beneden te werken, maar ook van beneden naar boven. De laatste methode heeft als voordeel dat er nat in nat geïmpregneerd kan worden, wat de werking verbetert. Tijdens het aanbrengen mag de vloeistof niet vernevelen (te hoge druk of te fijne nozzle afstelling), maar deze moet als een vloeistoffilm met een lengte van 30-50 cm langs de muur lopen. Om er zeker van te zijn, dat alles goed behandeld wordt, dienen afgebakende gevelvlakken zonder onderbreking volledig geïmpregneerd te worden. Zo voorkomt u dat niets vergeten wordt.
Kleine gecompliceerde vlakken, welke door middel van lagedruk vloeien niet behandeld kunnen worden, mogen eventueel met kwast of roller behandeld worden. Dit kan alleen als de kwast of rol regelmatig in de impregneervloeistof gedoopt wordt zodat voldoende materiaal wordt opgebracht.
De pas met Facade Impregnation geïmpregneerde oppervlakken moeten minimaal 5 uur tegen regeninwerking beschermd worden. Harde wind of hoge temperaturen kunnen er toe leiden dat het oplosmiddel te snel verdampt wat ten koste gaat van de indringdiepte. De ideale temperatuur voor het verwerken van Facade Impregnation is tussen 5 en 25 graden Celsius.
Gemiddeld verbruik Facade Impregnation
Metselwerk, fijn poreus: min. 1,0 l/m².
Metselwerk, grof poreus: min. 1,2 l/m².
Kalkzand baksteen, glad: min. 0,6 l/m²
Kalkzandsteen, ruw, gegaufreerd: min. 0,9 l/m².
Gips: min. 0,6 l/m²
Cellenbeton: min. 1,2 l/m²
Vezelcement: min. 0,4 l/m²
Betonsteen: min. 1,5 l/m².
Natuursteen fijn poreus: min. 0,8 l/m²
Natuursteen grof poreus: min. 1,8 l/m².
Het verbruik van het impregneermiddel op een voldoende groot (1 - 2 m²) proefvlak bepalen.